Kas

10 Kasım günü saat 09.05'te siren sesleri Türkiye genelinde belediye binaları, okul binaları ya da ilin idari birimlerinin hoparlörlerinden çalar. Atatürk'ün vefatının yıl dönümü olan Atatürk'ü Anma Günü'nde siren çalınması Atatürk'e duyulan sevgi, saygı ve minnetin bir göstergesidir.

Kas

1-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Bosna Hersek Cumhuriyeti Tuzla Kantonu Zivinice Kasabası Gracanica Ortaokulu'na ''Tercihim Türkçe''  projesi kapsamında Okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile birlikte bir gezi gerçekleştirdik.Proje çok verimli geçti.Kardeş ülke Bosna'da ki karşılanmamamız geçirdiğimiz sürede ki misafirperverlik ilgi ve alaka için kendilerine teşekkür ederiz.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaokul ve liselerde il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde zümreler ve ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince oluşturulacak konu soru dağılım tablolarına örnek teşkil edecek tablolar yayımladı.

ORTAK SINAV ÖRNEK KONU DAĞILIM TABLOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ORTAK SINAV ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ağu

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş;

9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan beri Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Ağu

Okul Kayıt İşlemleri Milli Eğitim Bakanlığı  İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereği adrese dayalı olarak e-kayıt sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunularak yapılan müracaatlar kabul edilmeyip,  müdürlüğümüzce ilgili birimlere gönderilmektedir.

ZEYTİNBURNU 75.YIL ORTAOKULU

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

KAYITLARI HAKKINDA BİLGİ

Değerli Veli;

2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı 5. Sınıf Kayıtlarımız MEB E-Kayıt Sisteminde belirlenmiş olup, okulumuza tanımlanan kayıt bölgesi içerisinden yapılacaktır.

Öğrencilerimiz öncelikle Aday Kayıt Statüsünde kayıt edilecek olup, kesin kayıt işlemleri okulların açılmasına 1 hafta kala yapılacaktır.

Kesin kaydı yapılan öğrencilerin şubelere dağılımı; Kız-Erkek orantısı,yabancı uyruklu ve  kaynaştırma öğrencilerinin şubelere eşit dağılımına dikkat edilerek  yapılacaktır.

Değerli Velimiz;

Şubelere öğretmen dağılımı: Öğretmenlerimizin üst sınıflarda üzerlerinde bulunan sınıflar dikkate alınarak, tayini çıkan veya okula yeni atanan öğretmenlerin durumları dikkate alınarak belirli kurallar dahilinde yapılmaktadır. Bu sebeple yeni oluşacak 5. Sınıflara, boş olan öğretmenler Zümre Öğretmenler Kurulu Kararı ile belirlenmektedir.

Değerli Velimiz;

Okulumuza kayıt olacak öğrencimizin, 4 yıllık ortaokul eğitimini okulumuzda başarılı ve sağlıklı bir şekilde geçirmesi için elimizden gelenin yapılacağının bilinmesini isteriz. Bu kapsamda öğrencilerimize gerekli fiziki imkanlar, eğitim imkanları sunulmalıdır. Siz değerli velilerimiz ve biz okul idaresinin ortak gayreti ile bu mümkün olacaktır. Bizler, öğrencilerimizi 4 yıl sonra en güzel liseye uğurlamak isteriz.

Öğrencilerimizin ve okulumuzun ihtiyaçları siz değerli velilerimizin destekleri ile karşılanmaktadır. Desteklerinizi lütfen esirgemeyiniz.

4 YIL SONRA BİRLİKTE SEVİNMEK ÜMİDİYLE..

Öğrencilerimize okulumuzda şimdiden BAŞARILAR DİLERİZ.

Tem

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Asker kılığına girmiş FETÖ'cü hainler tarafından şehit edilen vatandaşlarımızı minnetle anıyoruz.

Karne törenimiz yapıldı. Dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi.

Takımımız Zeytinburnu MTAL takımını yenerek finale yükseldi

May

Okulumuz küçük kız voleybol takımı ilçe turnuvası yari finalinde rakibi Özel Doğa Ortaokulunu yenerek final oynamaya hak kazanmıştır.

May

Mrt

Basketbol takımımız ilçede üçüncü oldu.Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz...