T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Zeytinburnu 75. Yıl Ortaokulu

Çocuklarınıza İzletebileceğiniz 100 Eğitici YouTube Kanalı...

Bilgiye daima aç, meraklı, yaratıcı ve yetenekli çocuklar mı yetiştiriyorsunuz? Çocuklarınızın doyumsuz öğrenme arzusunu körüklemek için biçilmiş kaftan olan 100 eğitici YouTube kanalına göz atmalısınız. Ekran zamanıyla ilgili şikayetlerim olsa da, bir öğrenme aracı olarak ne kadar değerli olduğunu da kabul ediyorum. İnternet, sonu olmayan içeriklere ve etkilere sahip sınırsız bir dünya. Çok fazla insan var. Ve bir o kadar da yetenek! Beraberinde gelen birçok güzel yer, teori ve fikir var. Tüm bu bilgiler, kelimenin tam anlamıyla parmaklarımızın ucunda. 

Birkaç tıklamayla dünyanın öbür ucundaki yerleri keşfedebilir, yeni kavramlar öğrenebiliriz. Bu gerçekten muazzam bir şey. Örnek olarak YouTube'u ele alabiliriz. Evet, milyonlarca YouTube kanalı var ve bunların büyük bir kısmı oldukça değersiz. Ancak son derece meraklı, yaratıcı ve yetenekli çocuklarım var ve evde eğitim görüyorlar, bu nedenle de bu platformu özenle inceleme ve çocuklarımız için kullanabileceğimiz kanalları keşfetme şansım oldu. İşte hazırladığım liste... 

(Bunlar yalnızca benim tavsiyelerim. Kanalları çocuğunuza göstermeden önce, standartlarınızı karşılayıp karşılamadığına karar vermek için gözden geçirmenizi öneriyorum.) 

(Tüm kanallar İngilizcedir.)

Bilimle ilgilenen çocuklar için:

Steve Spangler – The Spangler EffectS

Her hafta birkaç farklı kanalda ilginç bilimsel deneyler ve tartışmalar yapılıyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Minute EarthM

Çeşitli hayat bilgisi ve ekoloji konuları hakkında eğlenceli videolar yayınlanıyor. İlkokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Minute Physics 

Fizik konularını, elle çizilmiş görsellerle anlaşılır biçimde ders şeklinde açıklıyor. İlkokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Doctor MadScience

Otizmli 15 yaşındaki Jordan'la eğlenceli ve ilgi çekici bilimsel deneyler yapılıyor. Tüm yaş grupları için uygun.  

d'Arte of Science

d'Arte of Science, eğlenceli bilimsel gösterileri, icat yapma uygulamalarıyla birleştiriyor. Doğuştan mucit çocuklar için harika bir kanal. Tüm yaş grupları için uygun. 

NatGeo Kids

Profesyonellikten ödün vermeyen ve oldukça çeşitli içeriklere sahip olan NatGeo Kids, hayat bilgisinden biyolojiye; kimyadan fiziğe ve mühendisliğe kadar birçok konuda eğitici ve ilgi çekici videolar sunuyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Crash Course

Çeşitli konularda eğitici videolar yayınlıyor. Yalnızca bilime adadığı ayrıca üç kanala sahip: 

Crash Course Physics (ortaokul ve üzeri için fizik) 

Crash Course Chemistry (ortaokul ve üzeri için kimya) 

Crash Course Kids (tüm yaş grupları için)


HooplaKidz Lab 

Temel bilim konularında çeşitli videolar sunuyor. Evde de yapabileceğiniz deneyleri tüm aşamalarıyla gösteriyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Tiyatroya ve sahne sanatlarına ilgi duyan çocuklar için: 


Crash Course Theater and Drama

Tiyatro ve dramanın tarihini, her konuda uzmanlaşmış Crash Course ekibiyle öğrenin. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Acting is My Life

Seçkin ve yetenekli oyunculardan oyunculuğa ve oyuncu seçmelerine dair öneriler alabileceğiniz bir kanal. Ebeveyn gözetiminde tüm yaş grupları için uygun. 

Acting Out Studios

Çocuklar, ergenler ve yetişkinler için oyunculuk tavsiyeleri paylaşılıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Royal Shakespeare Company

Royal Shakespeare Company'de perdelerin arkasına bir yolculuk yapmanıza ve prodüksiyonla iligli videolar izlemenize olanak sağlıyor. İlgi çekici ve cesur bir kanal, tıpkı Shakespeare'in oyunları gibi. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Broadwaycom

Broadway'i sever misiniz? Oyuncularla yapılan röportajları, sahne arkası görüntülerini ve gösterilerden sahneleri bu kanaldan izleyebilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun. 

Hamilton 

Hamilton müzikalini seviyorsanız, bu kanal tam size göre. Tüm yaş grupları için uygun. 

Joffrey Ballet School

Öğrenci profilleri, dersler ve dans teorisi videoları, dünyaca ünlü Joffrey Ballet'den ekranlarınıza taşınıyor. Tüm yaş grupları için uygun.  

Royal Opera House

Dünyanın en önemli opera binalarından biri olan Royal Opera House performanslarından, dansçılarla röportajlardan ve sahne arkası görüntülerden oluşan videoları izleyebilirsiniz. Tüm yaş grupları için geçerli. 

Boston Symphony Orchestra

Boston Senfoni Orkestrası'nın resmi YouTube hesabı. Performanslar, röportajlar ve çok daha fazlası bu kanalda. Tüm yaş grupları için uygun. 

Hoffman Academy

Piyano çalmayı ve müzikal tiyatroyu Bay Hoffman ile öğrenebilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun. 


Matematikle ilgilenen çocuklar için:

patrickJMT

patrickJMT, YouTube'da on yıldır matematik videoları üretiyor. Zor kavramların kolayca anlaşılabilecek şekilde anlatıldığı videolar için bu kanal doğru adres. Tüm yaş grupları için uygun. 

StandUpMaths

Bu kanalda, mizah ve matematik bir arada. Tüm yaş grupları için uygun. 

Nancy Pi

Matematik uzmanı Nancy Pi, kız çocuklarımız için müthiş bir rol model. Kendisi MIT mezunu ve zor kavramları açıklıyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun.

Duane Habecker 

Matematik öğretmeni Duane Habecker seviyelere göre değişen eğitici videolar paylaşıyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için uygun. 

PBS Infinite Series

Bir matematikçi ve bir fizikçi sayesinde, etrafımızdaki matematik öğelerine bakma imkanına sahip oluyoruz. Kanalın tanıtım bölümünde de yazdığı gibi; "Matematik her yerdedir – sağlam ve kesin bir dile sahiptir – ve her bir videoda, şaşırtıcı ve büyüleyici evrenimizde her şeyin temelinde yatan matetmatiği keşfetmeye başlayacaksınız." Tüm yaş grupları için uygun. 

MathMammoth

Hem çocuklar hem de ebeveynler için harika bir kanal. Tüm seviyelere hitap ediyor, öğrenciler ve öğretmenler için eğitici videolar paylaşıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Eddie Woo

İlham verici ve ilgi çekici bir kişilğe sahip olan Avusturalyalı matematik öğretmeni Eddie Woo, çeşitli konularda ve başlıklarda matematik videoları paylaşıyor. Tüm yaş grupları için uygun.   

Khan Academy

Her zaman desteğine başvurabileceğiniz bir kanal Khan Academy. Ücretsiz, kapsamlı ve eğitim dünyasına hediye niteliği taşıyan içeriklere sahip bir kanal. Tüm yaş grupları için uygun.  

Mind Research Institute

Mind Research Institute, dünyadaki sorunları matematik aracılığıyla çözmeyi amaçlayan bir sinirbilim ve eğitim sosyal yardım kuruluşu. Tüm yaş grupları için uygun. 

CodingMath 

Kodlama ve programlamada uzmanlaşmak için ihtiyaç duyacağınız tüm matematik bilgileri bu kanalda. Tüm yaş grupları için uygun. 

Görsel sanatlara ilgi duyan çocuklar için: 

Art for Kids Hub

Sanatla uğraşmayı seven çocuklara yönelik içerikler hazırlayan bir aile kanalı. Temel çizim derslerinden daha zor konulara kadar çeşitli videolar paylaşan kanal, küçük sanatçılar için harika. İlkokul öğrencileri için uygun. 

SprayPaint Art Secrets

Fırça olmadan, sprey boya kullanarak resim yapmayı bu kanalda öğrenebilirsiniz. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

The ArtChik

Sanatçı Andrea Kirk, tüm seviyelere ve yaşlara hitap eden resim dersleri veriyor. 

Christina Sherrod Art

Akrilik boya dersleri videoları yayınlanıyor. Tüm seviyeler yaş grupları için uygun. 

National Gallery of Art

Ulusal Sanat Galerisi'ni ziyaret etmek istiyor ancak Washington'a gidemiyorsanız, kapsamlı koleksiyonuna göz atmak için bu YouTube kanalını kullanabilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun. 

The Musee du Louvre

Louvre Müzesi'nin resmi YouTube hesabını ziyaret ederek büyüleyici koleksiyonuna göz atabilir; sanatçılarla ve müze ekibiyle yapılan röportajları izleyebilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun. 

Graffiti Tutorials

(Kurallara uygun bir şekilde) grafiti yapmak isteyen çocuklar, Graffiti Tutorials kanalını izleyebilirler. İngiltere'de yaşayan grafiti sanatçısı bir baba, videolarında bu işin nasıl yapıldığını anlatıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

You are An Artist! Chalk Pastels

Çocukları evde eğitim gören bir anne olan Tricia Hodges, her yaştan çocuğa pastel boyayla nasıl resim yapılacağını öğretiyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Colouricious

Dokuma sanatına odaklanan ve dünyanın her tarafından sanatçılarla tanışmamızı sağlayan Colouricious; renk uyumu, kumaş boyama, iplik dokuma ve benzeri birçok şey hakkında bilgi veriyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Knitting & Creation

Dokuma sanatlarıyla ilgili içerikler paylaşan bu kanalda örgü örmeyi, dikiş dikmeyi ve tığ işi yapmayı öğrenebilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun. 

Okumayı ve yazmayı seven çocuklar için: 


Kids BookBuzz

Çocuk kitapları incelemeleri yazan ve iki ayda bir yayınlanan Kids Book Review adlı derginin resmi YouTube kanalı. Tüm yaş grupları için uygun. 

PolandBananasBooks

Coşkulu bir okuyucu ve vlogger olan Christine Riccio, kitaplara dair her şeyi paylaşıyor: Komedi skeçleri, tartışmalar, röportajlar ve daha fazlası. Ergenler için uygun. 

Jesse the Reader

Jesse the Reader kendisine Kitap Savaşçısı diyor, okumayı çok seviyor ve bu sevgiyi takipçileriyle paylaşmak istiyor. Kitap incelemeleri, tartışmalar, söyleşiler ve kendi yazılarınız için öneriler. Büyük çocuklar ve ergenler için uygun. .

Padfoot and Prongs 07

Bu vlogger Harry Potter ile ilgili her şeye bayılıyor. Yazarlar ile soru-cevaplar, kurgu arkadaşlıkları, kitap incelemeleri ve daha fazlası (mesela kitaplığını nasıl düzenlediği). Büyük çocuklar ve ergenler için uygun. 

Jellafy 

Kitaplar ve okuma ile ilgili komedi skeçleri. Ergenler için uygun. 

KM Weiland

KM Weiland artık kanalını güncellemiyor ama eski videolarında nasıl daha iyi bir yazar olunacağına dair tonla bilgi bulunuyor. Unutulmaz hikayeler yazma konusunda Pixar üzerine yaptığı incelemeleri izleyin. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Ellen Brock

Profesyonel editör Ellen Brock işini biliyor. En iyi romanı yazmayı (ve yayımlatmayı) Ellen'ın Youtube kanalından öğrenin. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Penguin Random House Writers Academy

Piyasanın önde gelen, işinin ehli isimlerinden tavsiyeler alın. Harika yazım teknikleri bedavaya sunuluyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Vivian Reis 

Genç yetişkin yazarı Vivian Reis kanalında yazma üzerine çok değerli bilgiler veriyor. Ergenler için uygun. 

Terrible Writing Advice 

Eğlenceli, alaycı ve saygısız JP Beaubien yazarlara berbat tavsiyeler vererek yapmaları gerekenleri söylüyor. Biliyorum, kulağa acayip geliyor. Ama işe yarıyor. Güvenin bana. Ergenler için uygun. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2020 - Güncelleme: 05.04.2023 15:14 - Görüntülenme: 15021
Kaynak: https://www.notsoformulaic.com/educationalyoutubechannelsgiftedkids/
  Beğen | 8  kişi beğendi